
שווקים בברצלונה – השווקים שחובה לבקר בהם
אין כמו לבקר בשווקים בברצלונה. שווקים הם דרך נהדרת לחוות אווירה מקומית, לטעום, לחוש, לראות וליהנות מאוירת קניות אותנטית.
בברצלונה יש לא פחות מ39 שווקים, איך תדעו איזה לבחור והיכן לבקר? הכנו לכם תקציר ומדריך שווקים בברצלונה – "לגזור ולשמור".
אז כן, בעיר ברצלונה יש 39 שווקים שמחולקים בין עשרת הרובעים שלה, חלקם הם עבודות אומנות של ממש, פרט לכך הם העדות לדרך שבה בנויה העיר ואופי שלה.
שוק בברצלונה הוא לא רק שוק, אלא הוא הלב של כל שכונה ושכונה, בו מתקבצים התושבים למפגשים קצרצרים הכוללים טאפס ובירה ולעיתים יערכו ברחבה שלו אירועים שונים או דוכנים נוספים של בגדים תכשיטים וכו'. מוכנים למדריך השווקים של העיר?
שווקים בברצלונה: שוק סנט אנתוני
אל תפספסו את שוק סאנט אנתוני היפה והגדול ביותר בעיר! יצירת אומנות ארכיטקטונית או שוק?
השוק נחשב לאחד השווקים היותר אותנטיים וססגוניים בעיר, בשל המבנה הבולט ועיצובו הארכיטקטי המיוחד, החדשנות והפרקטיות שלו.
לשוק ולעיר יש קשר היסטורי, הם נקשרו זה בזו כבר לפני יותר מ 1500 שנים, היכן שנמצא היום השוק עברה "הויה אוגוסטה"- הדרך לרומא. העיצוב הוא דוגמא למה שהתקיים כאן מהבחינה של מעבר למודרניזם כמו אדריכלות הברזל שהתפתחה במאה ה-19 לאחר המהפכה התעשייתית, הברזל היצוק הפך להיות נפוץ כחומר מבני ואף לעיתים לבניינים שלמים, במאה ה-20 הוחלף בפלדה המתאימה יותר מברזל גם בדחיסה וגם במתיחה.
פרט לעובדה שהשוק הוא יצירת אמנות ארכיטקטונית של ממש הוא דוגמא חיה לאיך העיר שומרת ומשמרת על העבר והמסורת לצד ההווה כל זאת בדגש על שמירת האינטרסים והצרכים של התושבים במקום, המבנה מקיים דו קיום בין שימושיות ויופי ארכיטקטוני ומהווה תמריץ לסביבה העירונית שלו. לכן המבנה זכה בפרס הבניין בעל התשתיות הטובות ביותר בשנת 2018 מטעם משרד התשתיות הקטאלני.
השוק הוא דוגמא נפלאה לעובדה שהעיר ברצלונה מתוכננת מבחינת המתאר העירוני שלה בצורה כמעט מושלמת, בעיר ישנם כ-39 שווקי אוכל עבור 10 רובעים. לכל רובע דרך אגב יש את כל מה שצריך תושב מבתי ספר, קופת חולים ועוד.
בשוק תהנו גם מדוכני אוכל המציעים מגוון מנות וטעימות מקומיות, אווירה המקומית של העיר, ריחות ועוד דברים שווים שיש לשוק להציע⚡💫

שווקים בברצלונה: סנטה קאטרינה
שוק סאנטה קאטרינה הוא אחד השווקים היפים בעיר ברצלונה, אולי זה בגלל שהוא נמצא בשכונת אל – בורן הכל כך אהובה עליי ואולי זה בגלל שמי ששיפץ אותו הוא אחד האדריכלים המשפיעים ביותר בשלושים שנה האחרונות – אנריק מיראייס. כמו הרבה מקומות בעיר השוק הוקם על חורבותיו של מנזר סאנטה קאטרינה בשנת 1845. השוק עבר במסגרת פרויקט של העירייה בנושא חידוש עירוני שיפוץ נרחב בתחילת שנות האלפיים. וחוץ מזה שתמצאו בו דוכנים של מיטב התוצרת המקומית, הוא מתהדר בגג ציבעוני פשוט נפלא. הגג המרשים היא מחווה לאדריכל הקטאלני אנתוניו גאודי, בעל קווים גליים, מחופה אריחי קרמיקה ציבעונית המשקפת כראי את ציבעם של הפירות והירקות הנמכרים בשוק, מומלץ מאוד.

שוק הבוקרייה
קשה מאוד לחשוב על העיר ברצלונה מבלי לחשוב על שוק הבוקריה, מיקומו האסטרטגי על שדרת הרמבלה הוא לא הסיבה העיקרית בגללה הפך להיות מפורסם כל כך. אלא מכלל של סיבות כמו עברו ההיסטורי, התוצרת המשובחת, המבנה בו הוא שוכן ועוד.
שוק הבוקרייה נבנה בשנת 1840 על חורבותיו של מנזר סאנט ג'וזף, מקורותיו נעוצים אי שם במאה ה-13 כשוק נודד שנשלט ע"י קצבים יהודים, שנדד ונדד בין הכניסות השונות לעיר, במטרה להמנע מתשלומי מיסים. לקונים בשוק היו נותנים פרח מכאן המקור לדוכני הפרחים על שדרת הרמבלה. במשך השנים נדד כאשר התחנה האחרונה שלו היתה בסמוך למנזר של סאנט ז'וזף כך שאחרי השריפה החל הוא לגדול ולגדול. ההצלחה שלו נובעת כמובן לאור העובדה שהוא נמצא על הרמבלה, ציר חשוב מאוד עד בנייתו של רובע האישמפלה, אשר חיבר בין הנמל והעיר.
את הגג המרשים בנו רק בשנת 1914.

שווקים בבצלונה – שוק הפשפשים – יד שנייה
אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות כשאני בחופשה הוא לבקר בשוק הפשפשים, אני מרגישה שדרכו ניתן ממש לגעת במקום. שוק זה דבר עם אופי ותמיד יש מאחוריו סיפור ודמויות במיוחד שוק עתיקות ויד שניה, שכל פריט בו מספר יותר ממה הטלפון של כל אחד מאיתנו יוכל אי פעם לגלות. הסיפור שלו דרך אגב מתחיל לפני 700 שנים!
סיפורו השוק מתחיל אי שם בשנת 1300 כאשר מחוץ לחומות העיר ליד אחת הכניסות מתחילים למכור חפצים משומשים בעיקר של אנשים שמתו, לעיתים היה זאת במטרה לכסות את החובות של המת, כך נולד שוק הפשפשים של העיר – Els encants שעבר לא מעט בתים במשך השנים ממש לא מזמן (2013) עבר למעונו החדש. הקטאלנים כמו תמיד הרימו פה מבנה שהוא לא יפה ומיוחד אלא גם מאוד פרקטי בעל גג מרהיב שנראה מעיין צירוף של פירמידות הפוכות עשויות מראות זהובות.
המקום מורכב מ 3 קומות שבנויות בצורה סיפראלית, כאשר הקומה הראשונה היא הזולה ביותר בה המוצרים הפרוסים על הרצפה והשלישית היא היקרה ביותר בה יש חנויות וגם מסעדות.
ניתן למצוא כאן הכל מהכל גם דברים חדשים וגם עתיקות וגם יד שניה כמובן. אך האירוע הכי מעניין מתרחש מוקדם בבוקר והוא המכירה פומבית של עתיקות.
בסמוך לשוק נמצא אחד מהמבנים שהוא אחד מקווי הרקיע של העיר ברצלונה – מגדל אגבר Torre agbar, כשלעצמו המבנה מבחינה ארכיטקטונית הוא יצירת אומנות של ממש ובגלל צורתו המשונה קבל המסכן לא מעט שמות גנאי. השוק פתוח רק בימים : שני, רביעי, שישי ושבת.
איך מגיעים? הקו האדום L1, התחנה שבה צריך לרדת היא – Glories

שוק פאלו אלטו
שוק – Palo Alto
מריה לייקין, מרץ 2022.
הרשו לי לתאר לכם תמונה: הגעתם לברצלונה המהממת, אולי כבר אכלתם טפסים, טיילתם בשכונות השונות של העיר, אולי אפילו עשיתם כבר את אחד הסיורים המושלמים שלנו (ואם לא אז למה אתם מחכים? 😉). עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם? מה עוד יש לעיר הזאת להציע לעשות בסופש הקרוב?
מה אם אגיד לכם, שמדי חודש בשבוע הראשון של החודש, מתקיים יריד אוכל, מוזיקה, אופנה ואומנות? גבירותיי ורבותיי, קבלו את *יריד פאלו אלטו*. 🌹🍤🥗🍔🌮🥟
זה היריד הכי שיקי בעיר לדעתי, עם מלא דוכני אוכל רחוב מכל מני מסעדות טובות וקונדיטוריות מעולות מהעיר, מוזיקה חיה שבערב הופכת למאין מסיבה עם דיג'יי, ומספר מתחמים עם המון חנויות פופ אפ חלקן של תכשיטים ואביזרי אופנה, חלקם בגדים ואומנות. רובן הגדול הוא חנויות בוטיק מקומיות שמעודדות את התעשייה המקומית. 🌸👗👒👠👛
היריד עצמו נמצא בשכונת פובלה נואו. שכונה שבשנים האחרונות הופכת ליותר טרנדית ורלוונטית לקהל הברצלונאי, עם מספר ברים, מסעדות ומועדונים באיזור. היא גם מאד קרובה לים אז קל לקפוץ לחוף להליכה קלילה בטיילת כדי להוריד את כל האוכל הטעים מהיריד 😋
היריד נערך בכל סופשבוע ראשון של החודש.
ישנן שתי אופציות לכניסה, 12:00- 17:00 או 17:30-22:00.
עלות הכרטיס היא 5 יורו (ילדים עד גיל 12 חינם) ומומלץ להזמין מקום מראש באתר
כתובת: Carrer dels Pellaires, 30
ואל תשכחו להרים כוסית לכבוד *טרוולונה! *
סאל