זמל קבוצת בארסה

כדורגל בברצלונה

איך נעשה כדורגל חלק מן ההיסטוריה של העמים?
באחד המחקרים הסוציולוגים שעסק בספורט שקראתי והתרכז בעיקר בנושא ההיסטורי-חברתי, הגעתי לתשובה – מחאה ואינטגאציה.
אז בואו רגע נעזוב את המחקרים ואספר לכם קצת על קבוצת הכדורגל "שלי", שהיא ללא שום ספק אחת הטובות בעולם.
קבוצת הכדורגל הזו הוקמה ע"י קבוצה של כדורגלנים קאטלנים, אנגלים ושוויצרים (מכאן הצבעים של המדים) בראשותו של ז'ואן גאמפר, בשנת 1899.
מועדון הכדורגל של ברצלונה, בדיוק כמו עברה הפוליטי של המדינה הזו, עבר מהמורות רבות.
אי אפשר לדבר על המועדון מבלי כמובן לדבר על הקלאלסיקו הידוע, בדיוק כמו שאי אפשר לדבר על המועדון מבלי לדבר על פוליטיקה. משחק הקלאסיקו הוא משחק שמושיב מיליוני צופים בעולם  ובערך כל משפחה קטלנית מתכוננת אליו לפחות יום קודם. ביום המשחק מתמלאים הברים המקומיים עד אפס מקום ואם נחשב את כמות הבירה ששותים באותו יום, אז בטוח שנמלא את הכינרת פעם אחת ולתמיד.

"יותר ממועדון" זה משפט שנטבע ע"י נשיא קטלוניה ב1968 שהתייחס לחשיבות המועדון מבחינה לאומית.
משמעות הביטוי, שהפך מאוחר יותר למוטו של המועדון, היא שהמועדון לא מייצג את העיר ואת קטלוניה מבחינה ספורטיבית בלבד, אלה גם חברתית ופוליטית. עבור קטלאנים רבים המועדון מייצג כמגן זכויות החופש והדמוקרטיה בספרד.
אם תלכו למשחק בקאמפ נואו, שדרך אגב הוא המגרש הגדול ביותר באירופה, שימו לב שבדקה ה-17 ו-14 שניות יקום הקהל וישיר את שיר העצמאות הקטאלני. מחאה, כבר אמרתי?
היריבות בין מדריד לברצלונה ורצונם של הקטאלנים לקבל עצמאות נעוצה בסיבות היסטוריות (אך היום קשורה יותר למניעים כלכליים) והיא  באה לידי ביטוי בכדורגל ולא נובעת מהכדורגל כמו שרבים נוהגים לחשוב.
ברצלונה מחזיקה בהווה והחזיקה בעבר רשימה מפוארת של כוכבים ידועים ויש לה רשימה של תארים אין סופית.
אוהדיי הקבוצה נקראים "culés" שזה בתרגום חופשי "אנשי האחוריים" (למה? אספר לכם בסיורים) ולגרעין הקשה קוראים "בוישוס נויס" (בקטלאנית: Boixos Nois). בוישוס הוא משחק מילים בין המילה בויז', שמשמעה "משוגע" ו"קן בוישרס", שכונת המקור של האוהדים, הקרויה על שם סוג של עץ.
אך מהו סוד הקסם של הקבוצה? יש האומרים שהוא טמון בכך שכל מי שמגיע לשחק בקבוצה מרגיש שייכות וכתוצאה מכך נאמנות אשר באה לידי ביטוי במגרש.
אז אם יש לכם אפשרות לכו למשחק, גם אם אתם לא חובבי כדורגל ואם לא, אז המוזיאון של הקבוצה הוא בהחלט חלופה נהדרת.

דרכי הגעה:
Metro: L3 Palau real /Maria Cristina
https://www.fcbarcelona.com/en/?_ga=2.246975236.1241141107.1558604332-728878206.1558604332

בארסה קפה.

יותר מסתם קפה…

קיץ 2021 ייזכר כקיץ שבו נפתח בית הקפה/מסעדה "בארסה קפה" שישמש כמוקד עלייה לרגל לאוהדי בארסה אחרי שגברת קורונה תתחפף בברכה מחיינו.

המקום חולש על 500 מטרים רבועים, צמוד למוזיאון הקבוצה שנמצא איך לא באיצטדיון, לא יהיה ספורט בר שכונתי טיפוסי, לא מבחינת האיכות ולא מבחינת השומן, כי על התפריט עבדו כאן כמה חבר'ה ממש רציניים בסצנה  הקולינרית המקומית. התפריט רחב  ומורכב ממנות שאהובות על השחקנים הן ברובן בריאות ונטולות שומן, אך אל דאגה לצד מנות אלו תוכלו לתקוע "המבורגר ברסה", פיצה, טאפסים, סנדוויצ'ים ועוד שלל מאכלים מקומיים.

המקום מרושת מסכי ענק, כאשר המטרה כמובן היא להפוך את המקום למקום מפגש של ה- culés (ובעברית האחוריים כן, כן כך קוראים לאוהדים של ברסה) גם כאשר הקבוצה משחקת בחוץ ולא רק בבית.

המקום הינו חלק מפרוייקט שנקרא Rambla del Barça – שדרה שתקיף את אחד  היציעים, שהתחיל בפברואר 2020 והופסק כמובן בגלל נגיף הקורונה.

מה לגביי העיצוב ? אז כמובן כמובן שהעיצוב כולו נושם ברסה, אך לא רק, גם ברצלונה החל מהצבעים ועד האריחים, הכל בהשראת העיר המקסימה וגיבורה.

 אין ספק שזו בשורה משמחת לכולנו.

ורק דבר אחרון יש לכם מטרו שמגיע ממש עד האצטדיון, מה לא תבואו לשתות איתי בירה?!

        

 

כפתור הזמנת סיור חינם בברצלונה כתום